Известие

Collapse
No announcement yet.

Вентилатор за охлаждане на двигателя!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вентилатор за охлаждане на двигателя!

Изведнъж спря да работи, бях и на климатик. Колата загря, но я видях на време, не можах да я прегрея, но сигурно се прецака климатика
    Няма изгорял бушон, не можах да разбера какво стана. Някой има ли идея??????
    Не мъ глей, че в раменете съм, кат вафла от 5 стинки...знам фатки!

виж датчика дето е на радиатора, че той пуска перката мисля и ако е заминал - там е грижата!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155
      виж датчика дето е на радиатора, че той пуска перката мисля и ако е заминал - там е грижата!
      Този датчик ми го сменяваха преди 2 месеца...
      Дали се е прецакал климатика???...спря да духа студено

Comment

[quote=crazy_dude_]
        Първоначално публикувано от "Furious 155":2rbfsbm9
        Този датчик ми го сменяваха преди 2 месеца...
        Дали се е прецакал климатика???...спря да духа студено [/quote:2rbfsbm9]

Ако не пуска перката - не охлажда фреона- налягането му се повишава над допустимото от един датчик дето следи за това и спира компресора. Тя датчик е с двойно действие и следи и за прекалено ниско налягане - тогава пак не пуска компресора. А колкото до тоя температурен датчик, като гледам изписаното из форума, по-добре втора ръка здрав, от колкото нов такъв. Оригиналния е направо незаменим. Колегата kris11 беше сменял няколко пъти и първия такъв датчик беше изкарал малко над половин ден!!!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

здр.

Замери реостатите приятел!
          sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
          http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
          !!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!

Comment

Даваш колата на контакт, откачаш буксата от датчика и даваш крачетата на късо с един кабел. Ако завърти значи е датчика. после откачаш кабелчетата от реостатите и тях ги даваш на късо, ако завърти значи вината е в тях. А понеже е спрял изведнъж по-време на работа може да е и реле. Обаче ако изключиш и него остава само или скъсан кабел или моторчето на перката. С две думи тръгваш по веригата и ще намериш къде е мизерията
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Сигурен ли си че си гледал правилният бушон?При мен бушонът на перката е върхо самото реле а то е под кората вляво от волана.
              Alfa 155 2,5TD

Comment

Първоначално публикувано от ванката
                Сигурен ли си че си гледал правилният бушон?При мен бушонът на перката е върхо самото реле а то е под кората вляво от волана.
                Само ще заблудиш колегата така. На 2,5 TD бушоните на перките са 2 защото перките също са 2. И се намират като дигнеш капака на около 6 см от дебитомера. 2 големи по 40А. Италианците са посели електрическите елементи където им е паднало така че за всеки модел най-добре да се гледа книжката кое къде е. За справка релето на първа скорост е под малкия капак в купето а за втора е зад десния фар.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Моята не е TD, колега бензин е
                  Оказа се, че са били бушончетата, които са отпред при двигателя. В една кутия са с някви релета...смениха ги и сега всичко е наред )

Comment

Първоначално публикувано от crazy_dude_
                    Оказа се, че са били бушончетата, които са отпред при двигателя. В една кутия са с някви релета...смениха ги и сега всичко е наред )

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от crazy_dude_
                      Не знам кои реленца са ти сменили , но едното / за вентилатора/ е баш релище -даже си има вътре и платка с SMD монтаж. Миналото лято му баех по спойките с микропоялниче 8Вт от Конрад
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Извинявам се че използвам на колегата темата, но аз имам подобен проблем:
                        След като климатроника не работеше и реших да отида да го заредя, но като отидох при момчето тои отчете 6 атмосфери и ми каза че фреон си имам и имам някакъв друг проблем и ме посъветва да отида на електричар и отидох и тои се въртя-сука.........успя да пусне компресора на сила(което означава че тои работи)но така и не откри какъв е проблема. Та мисълта ми е подлежат ли на диагностика тези климатроници?и имате ли идея от каде да започна?в четвъртък ще идвам до София мойе и там да ме насочите?
                        П.С. Трудно е да се кара Алфа в малък град(село) като моето......
                        Колата е от подписа ми 155-1.9ТД
                        92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
                        95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
                        90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
                        00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

при Бобо за диагностика. Ще ти се покаже кода за неизправност.
                          за да го е пуснал - значи е пуснал принудително ел.муфата на компресора. Ако е така значи не идва 12В до ел.муфата. причини ; предпазител , скапано реле, неизправен пресостат /той е в 1 цилиндър левия преден калник . Може да е затлачен филтъра или конденз. може да не ти се пуска и вентилаторът на радиатора. По принцип при пунат климатроник трябва да заработи вентилатора при палене след 2-5 сек на 1 ва степен. Той пък се командва от дачика на радиатора и голямото реле в кутийката на радиатора/ като се застане с/у двигателя се пада в лявата част на кожуха на вентилатора. Капачката е с 2 щипки / стискаш и зидърпваш/. Миналата година имах проблеми с това реле /под капачката му има платка SMD монтаж и там презапоявах/
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                            при Бобо за диагностика. Ще ти се покаже кода за неизправност.
                            за да го е пуснал - значи е пуснал принудително ел.муфата на компресора. Ако е така значи не идва 12В до ел.муфата. причини ; предпазител , скапано реле, неизправен пресостат /той е в 1 цилиндър левия преден калник . Може да е затлачен филтъра или конденз. може да не ти се пуска и вентилаторът на радиатора. По принцип при пунат климатроник трябва да заработи вентилатора при палене след 2-5 сек на 1 ва степен. Той пък се командва от дачика на радиатора и голямото реле в кутийката на радиатора/ като се застане с/у двигателя се пада в лявата част на кожуха на вентилатора. Капачката е с 2 щипки / стискаш и зидърпваш/. Миналата година имах проблеми с това реле /под капачката му има платка SMD монтаж и там презапоявах/
                            Вече питах Боби-33(той работи заедно с Бобо в Екстриим Тунинг)и Бобо му казал че не може да направи нищи за климатроника на 155-цата защото тои се самодиагностицирал.......и показвал единствено 2 грешки(моя не показва грешки).....Иначе мерси за съвета ти предполагам че ще ми е полезен
                            92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
                            95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
                            90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
                            00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Working...
                            X